Pages

Friday, 27 May 2011

فراخوان اروپايي آمريكايي در حمايت از راه حل اروپا براي اشرف،حفاظت فوري و ممنوعيت جابجايي در داخل عراق







سياستمداران اروپايي و آمريكايي در يك كنفرانس در پارلمان اروپا در بروكسل، سازمان ملل متحد ، اتحاديه اروپا و آمريکا را به اقدام فوري براي دستيابي به يك راه حل دراز مدت و مسالمت آميز براي حل مساله فراخواندند.

شركت كنندگان آمريكايي و اروپايي در حمايت از راه حل پارلمان اروپا براي اشرف اتفاق نظر داشتند و بر ضرورت خاتمه دادن به سركوب ساكنان اشرف از جمله خروج نيروهاي عراقي از اشرف، لغو محاصره و شروع تحقيقات بين المللي در مورد كشتار 8 ّآوريل تاكيد كردند. آنها افزودند: انتقال ساكنان اشرف به نقطه ديگري در عراق نه عملي و نه منطقي و نه قانوني است و تنها زمينه ساز جنايتي بزرگتر عليه اشرف است. شركت كنندگان دولت آمريكا، اتحاديه اروپا و كشورهاي عضو سازمان ملل را به اقدامات ضروري براي تضمين حفاظت اشرف و ساكنان آن از جمله استقرار يك گروه ناظر دائمي سازمان ملل دراشرف و جلوگيري از انتقال اجباري آنها فراخوندند.

آلخو ويدال كوآدراس، نايب رئيس پارلمان اروپا
این افتخار بزرگی است برای ما در پارلمان اروپا که میهمانان بسیار متشخص آمریکايی را در میانمان داشته باشیم. منظورم آقایان ژنرال وسلی کلارک، فرمانده پيشين ناتو و كانديداي ریاست جمهوری، آقای اندرو کارد، رئیس ستاد کابینه رئيس جمهور بوش، و دوست بسیار خوب ما آقای بیل ریچاردسون، فرماندار نیومکزیکو و وزیر پيشين انرژی و سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد، سفیر دل دیلی هماهنگ کننده قبلي وزارت امور خارجه برای مقابله با تروریسم، و آقای فیلیپ زلیکلو، مشاور پيشين وزارت امور خارجه است.
همچنین افتخار بزرگی است که لرد پدي اشدون نماینده عالی قبلي اتحادیه اروپا در بوسنی هم در میان ماست و در واقع، خانم رئیس جمهور، ما از حضور شما بسیار خوشحالیم که یک بار دیگر در این پارلمان در بالاترين سطح شورای ملی مقاومت ایران حضور پیدا میکنید. همان طور که همة شما میدانید، پس از حمله اول در ژوئیه 2009 ما توجه زیادی به حفاظت از ساکنان اشرف كرده ايم. در واقع، ما این موضوع را وظیفه محوري خود تلقی كرده ايم و دراين رابطه در چند سال گذشته چندين ابتكار را به پيش برديم.
من میخواهم به راه حلمان در سال 2009 و همچنین به قطعنامه[25نوامبر2010]و نیز چند بند خاص از جمله در قطعنامه راجع به ایران اشاره کنم. مبالغه نیست اگر بگويم ما تلاش زیادی کردیم که مسأله اشرف را در اولویت سیاست خارجی و حقوق بشر اتحادیه اروپا قرار دهيم. این مبارزه يي سخت و طولانی بوده است اما این را میتوانم بگویم که در این مرحله ما شروع به دیدن نتایج اولیه آن كرده ايم. دیر رسیدن از نرسیدن بهتر است. در آخرین جلسه افتتاحیه در استراسبورگ، بارونس اشتون به طور مبسوط در سخنرانی افتتاحیه خود راجع به اشرف صحبت کرد كه این یکی از نکات مورد بحث اجلاس دو روز پيش شورای وزیران هم بود. اما ما با زمان می جنگیم.
در رابطه با مقاصد نخست وزیر عراق مالکی اجازه بدهید من فقط یاد آوری کنم هیأتی كه از پارلمان به ریاست استرون استیونسون در پایان آوریل براي بازدید به عراق رفته بود. به رغم اصرار مکرر، اجازه بازدید از كمپ اشرف دريافت نكرد. اجازه بازدید از كمپ از طرف دولت عراق به ما داده نشد. در حال حاضر رویداد بسیار مهمی به وجود آمده که ما باید بر روی آن متمر كز شويم. من راجع به پیشنهاد رسمی و علنی که توسط هیأت رابطه با عراق ارائه شده و پشتیبانی گسترده يي كه در این پارلمان و در بسیاری از پارلمانهای كشوري در اروپا به دست آورده است، صحبت میکنم و پشتیبانی کنگره آمریکا نیز اهمیت تعیین کننده ای نیز خواهد داشت. اما رژیم ایران و متحدان عراقی آنها که با راه حل اروپا مخالف هستند در تلاش برای جابجايی اجباری ساکنان اشرف در داخل عراق هستند.
رژیم ایران و نخست وزیرعراق مالکی نه میخواهند که پناهندگان به کشور ثالث بروند و نه در اشرف بمانند. آنها به دنبال یک هدف مشخص هستند و آن هدف روشن است، حذف مطلق اشرف. این هدف به مراتب مشکل تر است وقتی که این افراد در اشرف باشند. رژیم ایران و همکارانش در عراق بهای بیشتری به لحاظ منطقه يي و بین المللی باید بپردازند. به همین دلیل آنها میخواهند که اشرف را ببندند و آنها را به جايی بفرستند که حداقل توجه بین المللی روی آن باشد. بهانه نزدیکی آن به مرز ایران و خطر موشکهای ایرانی دروغی است که رژیم ايران آن را درست کرده است. این داستانی است که مالکی از طرف رژیم ایران به آمریکايیها در عراق گفته است.

0 comments:

Post a Comment